24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Septuagenara talharita de doi tineri aflati la majorat

La data de 25.11.2013, la orele 15:00, la sediul Postului de Poliţie Comunal Tufeşti s-a prezentat localnica C.Anica (72 de ani), care a sesizat că, în urmă cu câteva zile, în timp ce se afla la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă şi de sub o pătură aşezată pe pat i-au sustras suma de 7.600 de lei.

În cauză a fost constituită o echipă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru, care a demarat cercetările stabilind că, la data de 18 noiembrie 2013, M.Gabriel (18 ani), din comuna Tufeşti, s-a întâlnit pe raza localităţii cu un prieten de-al său, I.Ionel (18 ani), tot localnic, şi au premeditat să meargă la locuinţa septuagenarei pentru a sustrage bani. Cu o zi înainte, M.Gabriel a observat unde îşi păstrează aceasta economiile, când a mers în locuinţă odată cu ea pentru a primi banii datoraţi pentru munca prestată.

Astfel, în seara de 18 noiembrie, după orele 23:00, cei doi s-au deplasat la imobilul unde locuiesc C.Anica şi partenerul ei, B.Dumitru (74 de ani), au intrat în curte şi pentru a nu fi surprinşi şi recunoscuţi, au deconectat locuinţa de la alimentarea cu energie electrică. În momentul în care femeia a ieşit afară, I.Ionel a imobilizat-o şi a pus-o în imposibilitatea de a striga după ajutor, iar celălalt autor a pătruns în camera unde cunoştea că se află banii, l-a dat jos din pat cu forţa pe bărbat, şi a căutat şi găsit suma de 7.000 de lei, pe care, ulterior, a împărţit-o în mod egal cu prietenul lui.

Poliţiştii l-au depistat pe M.Gabriel, împotriva căruia a fost luată măsura reţinerii pe ordonanţă, iar astăzi, 26 noiembrie 2013, urmând să fie prezentat Judecătoriei Însurăţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

De asemenea, procurorii vor propune faţă de I.Ionel, care se sustrage cercetărilor, emiterea, în lipsă, a unui mandat de arestare preventivă.

Din totalul prejudiciului a fost recuperată o proporţie de 30%.

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.