24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

7 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Simboluri pascale false indragite si de braileni

Modernitatea şi dorinţa de adaptare la tot ce este nou au făcut să intre în practicile legate de Sfintele Paşti, obiceiuri, simboluri şi noţiuni care nu au nici o legătura cu Învierea Domnului.

Acestea nu sunt nocive, dar riscă să denatureze adevăratele simboluri pascale, mai ales că cele mai multe se adresează mai întâi celor mici.

Dintre aceste false simboluri pascale, cel mai caraghios este iepuraşul saxon, întâmplător şi simbol al revistelor pentru adulţi.
După 1989, iepurasul saxon a devenit o modă şi în România, tinerii salutându-se adesea cu “Happy Easter!”, lasând-l pe “Hristos a înviat!” pe seama bătrânilor, ba chiar simezele expoziţiilor şi rafturile magazinelor sunt pline cu “Happy Easter!”, în loc de “Hristos a înviat!”.sursa: arcasu.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.