24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

4 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Statia de epurare Braila va fi deschisa in noiembrie 2011

Staţia de epurare din Brăila, proiect în valoare de peste 49 milioane de euro, care s-a realizat prin Programul ISPA, va fi deschisă oficial în luna noiembrie, după cum a declarat, vineri, primarul Aurel Simionescu.

"În momentul de faţă, s-au încheiat probele cu apă uzată, iar propunerea lor este ca, undeva în prima decadă a lunii noiembrie, să se facă deschiderea oficială. Specialiştii mi-au spus că este o staţie ultramodernă, comparabilă cu oricare altă staţie de acest gen din lume", a precizat Simionescu.

După ce staţia de epurare va fi dată în funcţiune, municipiul Brăila va fi primul oraş de pe porţiunea românească a Dunării care nu va mai deversa ape uzate în fluviu şi se va alinia normelor europene de mediu, care intră în vigoare din 2019. Există discuţii ca nămolul rezultat din filtrarea apelor uzate prin staţia de epurare, care va funcţiona la Brăila, să fie folosit ca îngrăşământ în agricultură.

"Va trebui însă ca acest nămol să fie tratat chimic şi probat mai întâi pe anumite parcele de pământ, să se vadă care este rezultatul. În funcţie de analizele chimice ale acelui nămol, teoretic, el ar putea fi folosit ca şi îngrăşământ la un grad de uscare mai mare", a afirmat Simionescu.


Sursa: administratie.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.