24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stirile Brailei azi 14 Octombrie

Spiritul Sfintei Cuvioase Parascheva, şi la Brăila

Astăzi, cu ocazia marii sărbători creştin-ortodoxe a Sfintei Cuvioase Parascheva, mii de brăileni s-au închinat şi s-au rugat pentru sănătate şi binecuvântare în toate bisericile din Brăila. Încă de la primele ore ale dimineţii, la biserica cu hramul Sfintei Parascheva, situată pe strada Mihai Bravu, în spatele Pieţii Concordia, credincioşii îşi vor îndrepta paşii spre a participa la slujba religioasă ţinută în cinstea acestei mari sărbători.

Şantierele Brăilei
Ca la Cotu Donului...
Dialog între doi brăileni, la intersecţia Griviţei/Călăraşi: “Măi, dar ăştia când astupă când destupă strada...”; “Cum luptam noi la Cotu Donului...”
Tramvaiul: mai la anul, în Brăiliţa-Vidin
Este opinia ing. Ilie Olteanu şi a maistrului Gică Bota, doi specialişti de excepţie care coordonează o parte din lucrările de modernizare/reabiltare de la Podul Brăiliţa.

Distribuirea ajutoarelor alimentare în judeţ

La data de 3 august 2011, când a început derularea programului PEAD 2011, la nivelul judeţului erau înscrise pe listele de acordare ajutoarelor alimentare (conform HG 66/2009) un număr de 37.444 persoane, din care 12.274 în municipiul Brăila.

Brăila: prin comparaţii, după decenii...

S-a dus vremea teraselor, restaurantelor, grădinilor de vară şi a cofetăriilor pline de clienţi; toamna era şi anotimpul mustăriilor. Una dintre cele mai reprezentative şi solicitate unităţi de “alimentaţie publică” era (în 1965) restaurantul (denumit şi “cazinou” sau “Kiselef”) din Parcul Monument.

Staţiunea Lacu Sărat. Vai de mama ei!

Consiliul Judeţean Brăila e interesat de preluarea în administrare, în scopul recondiţionării din temelii a staţiunii Lacu Sărat.
Preşedintele CJ a explicat că este inadmisibil ca turiştii care vizitează staţiunea să dea cu ochii de o “paragină”. Reamintim că şi la ora actuală, Lacu Sărat este subiectul unui conflict dintre Primăria Brăila şi Primăria Chiscani, motivul disputei reprezentându-l apartenenţa teritorială a staţiunii.
“Este o problemă pe care o ştie toată lumea.


"Ziua muzicianului rom"

În data de 12 octombrie, începând cu orele 11.00, în Sala de Festivităţi a Şcolii “Nikos Kazantzakis”, a avut loc desfăşurarea unui eveniment cultural de promovare a culturii şi tradiţiilor rome în cadrul proiectului “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de munca - Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, ID 62509, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 - Promovarea incluziunii sociale, domeniul major de intervenţie 6.2 - Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Şase zile până la numărarea populaţiei

Toţi cetăţenii aflaţi în România în perioada 20-31 octombrie sunt obligaţi să participe la Recensământ
Au mai rămas şase zile până când se va da startul în întreaga ţară la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. Astfel că în perioada 20-31 octombrie, toţi oamenii vor răspunde la întrebările recenzorilor.

Precizări de la FUAP Brăila

După cum se vede iarna este pe aproape. Grija brăileanului pentru încălzirea locuinţei, fie apartament sau casă, este mare.
Din cauza banilor puţini şi a crizei, mulţi brăileni îşi drămuiesc “bruma finaciară”, aşa cum ştiu ei mai bine. Guvernul, politicienii, edilii locali au intrat şi ei în “căldurile grijei”, facilitând populaţiei nevoiaşe diferite modalităţi de ajutoare sau subvenţii pentru căldură.

Mâncăm ouă de la găini stresate

Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană! Din 2012, ouăle provenite de la găini crescute în baterii nu vor mai putea fi comercializate în magazinele din România.
O treime din ouăle pe care le mâncăm provin de la găini stresate, crescute în cuşti, coaja fiind cât o coală de hârtie.
Aceasta este o directivă mai veche a Uniunii Europene care se va aplica în toate ţările membre, din 2012.

Sursa: Model-de.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.