24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strategie nationala pentru combaterea violentei in mediul scolar

Membrii Consiliului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei în mediul şcolar s-au întrunit într-o primă şedinţă de lucru, luni, 18 iunie, la sediul MECTS. Întâlnirea Consiliului a fost prezidată de Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Victor Fedorca.

În cadrul întrunirii au fost discutate o serie de aspecte organizatorice cu privire la activitatea consiliului în raport cu obiectivul propus - iniţierea de campanii de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar, obiectiv ce reprezintă o prioritate naţională pentru România în acest moment. Printre aceste decizii s-au numărat fixarea sarcinilor pentru membrii Consiliului în funcţie de competenţe şi stabilirea unui plan de acţiuni pe baza strategiei de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, document elaborat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.

Consiliul a dezbătut, de asemenea, variante pentru crearea sistemului de raportare şi monitorizare a cazurilor de violenţă şcolară prin fixarea setului de indicatori, definirea tipurilor de violenţă şcolară şi fişa de înregistrare a datelor. Totodată, s-a decis postarea pe site-ul Ministerului Educaţiei a tuturor documentelor ce privesc acest fenomen (strategia naţională, ghiduri, rapoarte) pentru a putea fi consultate de toţi cei interesaţi.

Consiliul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei în mediul şcolar va monitoriza şi evalua permanent modul de aplicare la nivel naţional a strategiei naţionale pentru combaterea violenţei în mediul şcolar.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.