24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Institutii Publice / ANAF

Deficit bugetar in scadere: Noutati ANAF 2012

Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat pe perioda 1.01 – 31.05.2012, s-a încheiat cu un deficit de - 7,2 miliarde lei, respectiv 1,19 % din PIB,  faţă de un deficit realizat la aceeaşi dată a anului precedent de - 7,4 miliarde lei respectiv 1,28% din PIB.

 

1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 77,5 miliarde lei, reprezentând 12,8% din PIB, au fost cu 9,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în termeni nominali şi cu 0,6pp ca pondere în PIB.

 

Veniturile fiscale au înregistrat în termeni nominali o creştere cu 11,7% faţă de anul precedent, evoluţii favorabile înregistrându-se la taxa pe valoarea adăugată (+6,9%), accize(+8,2%), impozit pe venit (+18,9%), impozit pe profit (+9,7%). O creştere semnificativă se poate remarca în cazul veniturilor din alte impozite şi taxe pe bunuri şi servicii datorită colectării începând cu anul 2012 a contribuţiei pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniu sănătăţii conform OUG nr. 77/2011.

 

La nivelul administraţiilor locale s-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent în cazul veniturilor din impozite şi taxe pe proprietate (+5,0 %).

 

Contribuţiile de asigurări au fost în sumă de 21,5 miliarde lei, în creştere cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

Veniturile nefiscaleau fost în sumă de 7 miliarde lei, în creştere cu 6,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

Sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plaţilor efectuate din resurse  publice au crescut cu 55,0% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

2. Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 84,8 miliarde lei, reprezentând 14,0% din PIB, au crescut în termeni nominali cu 8,5% faţă de anul precedent, şi cu 0,5 pp ca pondere în PIB.

 

Creşterea s-a înregistrat în principal la proiectele finanţate din fonduri UE, cu 55,6% mai mari faţă de anul 2011, dobânzi cu 29,3%, cheltuieli de capital cu 33,1%. 

 

Cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 11,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, in special ca urmare a plăţilor făcute pentru servicii medicale şi medicamente cât şi pentru reparaţii curente.

 

Cheltuielile de personal au crescut cu 0,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent întrucât în luna ianuarie 2011 nu este inclusă majorarea de 15% acordată personalului bugetar şi nici plăţile aferente contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajatorii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (salariile majorate şi contribuţiile  s-au plătit începând cu luna februarie 2011).

 

Cheltuielile pentru   investiţii  care includ  cheltuielile  de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 12,6 miliarde lei (2,1% din PIB), crescând în termeni nominali cu 36,2%  faţă de aceeaşi perioadă a anului  precedent. 


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.