24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

0 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Obiective / Obiectivul zilei

Obiectiv social, Ion modern

Obiectiv si social, Ion modern

Un alt element modern in Ion vizeaza analiza psihologica si introspectia. Analiza psihologica este evidenta in reflectarea starilor interioare, iar introspectia este relevata de obsesiile lui Ion legate de dorinta de a avea pamant.Modernitatea creatiei lui Rebreanu este relevata si de faptul ca prozatorul realizeaza fiecarui personaj cate o mica biografie. Personajele sunt astfel prezentate din mai multe puncte de vedere: material, familial, social, afectiv, intelectual, psihologic.
Romanul “Ion” este si un roman social deoarece este evidentiata stratificarea sociala.

Acest lucru se concretizeaza in secventa in care este descrisa hora de duminica, la care participa intregul sat si fiecare taran se aseaza conform statutului sau social.
Opera lui Rebreanu are si un aspect monographic, deoarece contine aspecte impoortante din viata satului, cum ar fi: raportul cu pamantul, modul de viata al satenilor, munca si traditiile si obiceiurile: hora, nunta, inmormantarea.

Url: www.model-de.ro/Ion+rezumat+-+referate+limba+romana-p4-3547-1-1.htm


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.