24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Institutii Publice / ANAF

Scoatere din evidenta platitor tva 2012

Afla cum se efectueaza scoatere din evidenta platitor tva 2012. Începând cu 1 iulie 2012, se modifică plafonul de scutire de taxă pentru operaţiunile impozabile în România, de la 35.000 la 65.000 euro, la cursul de schimb comunicat de B.N.R.la data aderării şi rotunjit la următoarea mie, respectiv 220.000 lei.

      Pentru persoanele impozabile nou-înfiinţate care încep o activitate economică în cursul unui an calendaristic, plafonul de scutire nu se mai determină proporţional cu perioada rămasă de la înfiinţare până la sfârşitul anului.

      Plafonul de scutire în cazul solicitării scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de T.V.A. formulate de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de T.V.A. este plafonul de scutire pentru anul în curs, respectiv 220.000 lei,(acesta nu se mai calculează proporţional cu perioada scursă de la începutul anului până la data solicitării, cu condiţia ca la data de 31.12.2011 să nu fi depăşit plafonul de scutire de 119.000 lei ).

      Persoanele impozabile pentru care obligaţia înregistrării în scopuri de T.V.A. ar interveni începând cu data de 1 iulie 2012 (ca urmare a depăşirii plafonului de scutire de 119.000 lei în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2012, în cazul persoanelor înfiinţate anterior anului 2012, sau a depăşirii plafonului de scutire de 119.000 lei în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2012, calculat proporţional cu perioada rămasă de la înfiinţare până la sfărşitul anului, în cazul persoanelor înfiinţate în primul semestru al anului 2012) nu trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de T.V.A. decât în situaţia în care depăşesc plafonul de scutire de 220.000 lei până la 31 decembrie 2012.


Potrivit OUG 24/2012 Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 care in cursul anului calendaristic precedent nu depaseste plafonul de scutire prevazut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, in vederea aplicarii regimului special de scutire, cu conditia ca la data solicitarii sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila, in conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligatia de a solutiona solicitarile de scoatere a persoanelor impozabile din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA cel tarziu pana la finele lunii in care a fost depusa solicitarea. Pana la comunicarea deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia sa depuna ultimul decont de taxa prevazut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscala aplicata conform art. 156^1, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. In ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prezentului titlu."


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.