24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Obiective / Personalitati Braila

Titus Mocanu estetician nascut la Braila pe 1 noiembrie 1923

Titus Mocanu, estetician roman de renume mondial, s-a nascut la 1 noiembrie 1923 in Brăila si a decedat la 26 aprilie 2004 in orasul german Köln.

A studiat filosofia la Cluj, a fost asistent la Facultatea de Filosofie și Drept intre anii 1947 si 1948, insa a fost înlăturat din învățământ datorita reformelor comuniste in învățământ si nu numai din 1948. Și-a luat doctoratul la Universitatea din Cluj în anul 1969 cu lucrarea „Despre sublim”, lucrare care a fost publicată în 1970. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, unde a fost secretarul secției de critică.

În anul 1979 a emigrat în Republica Federala Germana (RFG) unde a lucrat ca cercetător ștințific la Academia de Artă din Dusseldorf și a colaborat la diverse emisiuni ale postului de radio "Europa Liberă".

Despre el scria Vlad Georgescu: "Mă leagă de Mihai Botez o prietenie veche și de nezdruncinat. Imi amintesc cum, împreună cu el și cu Titus Mocanu, profesorul de la arhitectură de estetică, vorbeam ore în șir, umblînd prin Cișmigiu, întrebîndu-ne ce să facem, cum să ne purtăm, astfel încît să ne simțim demni de numele de român. Și de om. Apoi, drumurile ni s-au despărțit și din micul nostru grup, care plănuia pe atunci și o Universitate liberă, în apartamentele fiecăruia dintre noi, Mihai Botez a rămas singur să lupte acolo, în gura lupului." (www.europalibera.org)

Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.