24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Afaceri Braila / Cabinete medicale

Farmacia Faltis Braila

Actuala farmacie Faltis a fost infiintata de farmacistul Ion Faltis, de origine ceha, in anul 1894, fiind a 6-a farmacie comunitara deschisa in Braila.
Denumirea ei initiala a fost farmacia "Dr. Davilla", dupa nationalizare numindu-se Farmacia 12

O data cu cumpararea cladirii in anul 1992, farmacistul Ion Bobaru numeste farmacia in memoria celui care a infiintat-o - "Farmacia Faltis".

Fiul lui Ion Faltis, Dumitru, de asemenea farmacist, preia conducerea farmaciei in 1936, dupa moartea tatalui sau, ducand mai departe traditia si renumele dobandite.

Precum predecesorul sau, Ion Bobaru are si el un fiu, Liviu (tot farmacist) care va conduce destinele farmaciei dupa ce tatal lui va trece la cele vesnice.

Sper ca la aniversarea a doua secole de la infiintarea acestei farmacii, presa vremii sa aminteasca printre altele ca Farmacia Faltis din Braila in cei 200 de ani de existenta a fost condusa de doua familii de farmacisti: Faltis si Bobaru - tata si fiu.
Url: www.farmaciafaltis.ro/


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.